Leverpastej vilken grej!

mmm kommer drömma om leverpastej i natt!

Jag har haft en smakorgasm!


Aldrig någonsin i hela mitt liv har jag gillat leverpastej! Men idag bestämde jag mig för att ge det en chans (eftersom det innehåller mkt järn och mina värden är låga)


Det var det godaste jag ätit på vääääldigt länge!

70kg!

Jajemen 70,7 kg väger jag nu!

Mitt magmått (symfus-fundus) var 23,5cm, helt normalt! Även vikten var en normal uppgång tyckte hon :)


Idag fick jag höra lillans hjärta första gången. Sååå mysigt! hon tyckte dock inte att barnmorskan skulle få räkna klart så hon kickade bort apparaten HELA tiden :) Min vilda lilla bebis! Synd att pappa R inte var med och fick lyssna idag, han jobbade :(


Sen har vi hälsat på lillans morfar, som vanligt var hon livlig hela dagen men icke när morfar skulle känna!

Idag ska jag & R mysa med sushi och film :)

puh!

Sthlms helgen med tjejerna var super trevlig, MEN aldrig mer utgång två kvällar i rad när jag är gravid! Jag har inte blivit människa förens idag. Har varit helt förstörd, trött & på sååå dåligt humör. Stackars R är såklart den som fått ut för det.
Men nu är jag mig själv igen! Ska njuta av sista semesterdagarna, för på måndag är det dags igen.
Förra veckan var Lillan jätte aktiv. Hon var knappt stilla en sekund! Vid ett tillfälle såg jag tillochmed på utsidan av magen hur det fladdrade till :)
Denna vecka är hon dock lugnare! Imorgon ska vi till barnmorskan (första besöket efter UL) vet inte vad som ska göras men det är skönt att få komma dit. Det var väldigt länge sen sist!
Återkommer med vikt imorgon! När jag var där för tre veckor sedan och tjuv-vägde(skulle egentligen bara ta blodvärdena) mig så hade jag bara gått upp 4kg totalt sedan jag blev gravid!
Hej!

hoppas ni gillar mig lite iaf!

Jag vet att jag är jätte dålig på att blogga just nu! Det är så mkt annat roligt o göra på semestern :)

I fredags gick vi in i v.23 och här är info om det:

Barnet

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.

Mamma

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Stress

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Planera för ledighet i slutet av graviditeten. De allra flesta kvinnor behöver en tid för vila och för att koppla om från arbetslivet inför förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Ta väl hand om dig!

Pappa/partner

Är du och/eller din partner stressade? Du kan hjälpa henne genom att ni pratar med varandra. Avlasta. Uppmuntra henne att ta det lugnare på jobbet. Försök strukturera upp hemmasysslor, arbetet och planera jobb och ekonomi tillsammans. Har ni behov av det kan ni prata med professionella rådgivare. Hör med mödravården.

Källa: http://www.vardguiden.se/Tema/Gravid/Graviditetskalender/Veckor/Gravid-vecka-23/

 

Jag tkr det är lite läskigt att man redan nu kan rädda bebisen vid ev. födsel. Fast lite skönt att man gått så långt också, men jag har iofs inte varit direkt orolig under graviditeten.

Våran lilla ninja tjej har fått lite sov/vaken rutiner iaf, oftast är hon väldigt aktiv mellan 10-13 & sent på kvällen efter 22. Så nu har både pappa R & blivande Mormor fått känna på hennes rörelser.

I helgen ska jag, Mallan & Fanny till Charlotte i Sthlm. Ska bli super mysigt o umgås med tjejerna. Får väl se om lillan bjuder gudmor på en liten spark ;)

Avslutar med två bilder från denna vecka (v.23)


Fredag!

Okej jag kan försöka lura er att det är fredag idag(lovade ju att uppdatera då) Men jag förstår att ni är smartare än då!

I fredags började semestern, jag inledde med ett besök hos barnmorskan. Kollade blodtrycket (eftersom jag haft sådan huvudvärk senaste tiden) som tur var såg det bra ut. Jag fick då ta blodprov för att kolla blodvärdet & järndepåerna ist. Dessa prover visade på lågt järnvärde så nu äts det järntabletter! Måste berömma sköterskorna på provtagningen på Karlavårdcentral. Jag är jätte svår att sticka i har jag hört och detta har gjort att jag blivit sprut/nålrädd efter sköterskorna gång på gång gröper i armen för att hitta rätt. MEN sköterskorna på Karla är fantastiskt duktiga på detta, det har inte varit några beskymmer :)


Efter MVC fortsatte jag upp mot stan för att äta frukost med Bästa Mallan! Även lillans blivande gudmor :) Blev en snabbfrukost innan jag var tvungen att kila vidare till frissan för att säga adjö till utväxt och fula urblekta slingor.


I fredags gick vi in i v.22
I vecka 22 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 510g.


Nu är jag & lillan påväg till Borås vi ska hälsa på moster J, onkel P & lille Stig :) vi hörs säkert på hemvägen igen!


ni får en bättre magbild nästa inlägg de jag hade var för avklädda :)

RSS 2.0