Piggast i stan

Sover man en hel dag så är man pigg på kvällen/natten. Såatte... Grattis till mig att Ingrid hellre vill ligga i soffan o kolla på tv än att sova.

Hon verkligen gallskriker när vi försöker lägga oss i sovrummet. Och nu är hon helt lugn i soffan o kollar på tvn. Så vi kör väl ett filmmarathon eller något.


Till tomten

& alla andra som vill skämma bort Ingrid :)

Önskelista julen 2011

  • Lilla My Filt, svart/vit. Finns på www.littlekidscorner.se

  • "Rislampa" Rosa spets från Lagerhaus

  • Påslakan

 

  • Sångbok (mamma & pappa har inte tillräckligt bra koll på barnvisor)

 

  • Napphållare(ett sång band man fäster i kläderna), något fint!

 

  • Vintermössa, Strl. 44cm (0-6mån) www.oiidesign.se

 

  • Tjocktröjor, koftor strl. 62cl. Gärna neutrala färger som passar till det mesta.

 

  • Borste så hon kan borsta sitta långa nackhår ;)

 

  • Mumin babygym, Finns hos Babyproffsen

  • "Spegel leksak" finns massa olika leksaker med speglar. Någon som verkar kul, huvudsaken hon kan kolla på sig själv. ;) Det ska nämligen vara roligt har jag hört.

 

  • Mobil att hänga över skötbordet med stativ som man fäster i kanten på skötbordet. Behöver inte var något med ljud, men gärna något med fina färger t.ex. rosa, rött, gult, turkost.

 

  • Korg att ha sina leksaker i, finns på Åhléns.





Utslag

Under helgen har Ingrid fått jätte mkt röda utslag. På huvudet där det är som värst är det stora röda områden med knåttror typ. Hon har det överallt mer eller mindre. Jag & Robin tror det är något jag ätit då hon haft ont i magen igen(hon blev bättre ett par dagar då vi började med semper dropparna)

Jag pratade med BVC i morse men hon påstår att det är hormon utslag. Tyckte inte alls hon lyssnade på mig, usch! Det kan kanske vara det men då kan hon ju förklara varför hon i samma veva fick ont i magen.

Vi har försökt fundera ut vad det är jag har ätit o hon kan ha reagerat på. Det enda ovanliga är glögg, pepparkakor och mögelost.
Är det någon annan som känner igen att barnet reagerat på just det? Eller vad har era barn reagerat på och hur?


Bortskämda unge

Ingrid snart 1 månad gammal och sååå bortskämd med både presenter o kärlek. Men det är så det ska vara :)

Vi åkte förbi Vidars farmor Gudrun idag när vi ändå var i Pålsboda. Ingrid fick paket med grejer Gudrun gjort själv. En jätte fin jeansklänning, två par sockor, Pippi-tröja & ett par virkade converse.

Annars idag har Ingrid skämts bort med kärlek av Mommo & morbror.


Söndagmiddag

Nu är vi påväg till Mommo. Vi ska få söndagmiddag, renskavsgryta med mos & cheesecake till efterrätt. MUMS!

Bjuder nog på ett inlägg när vi kommit hem igen.


Kalas

Idag var Ingrid på sitt första kalas. Min kusin har fyllt år. Det bjöds på glögg, ost & kex, tårta & kaffe. Ingrid fick dock bara en massa pussar o kramar. Inte fy skam det heller.

Nu har vi kommit hem och Ingrid sover i sina fina kalaskläder. Så söt i klänningen hon fått av Melker(& hans mamma o pappa) Tack igen!


Förvånad

Så här ser en förvånad Ingrid ut!


Familjen

Kom nyss ut ur duschen och möttes av denna syn. Så himla fina min underbara lilla familj!


Bla bla bla

Hon har börjat prata! Ja alltså hon drar ju inga långa historier. & att man inte förstår ett skvatt det är skitsamma :)

Ne men på riktigt. Det började igår kväll . Hon gör ljud som inte är skrik eller omedvetna utan ljuden kommer när hon är ligger vaken helt nöjd o tittar med sina stora ögon. Så att jo hon pratar mitt underbarn :)


Kolik

Vi har precis haft hembesök av BVC. Sköterskan tror Ingrid har lite kolik när vi beskrev hur hon varit senaste dagarna. Kolik-barn är tydligen skrikiga just på kvällen o natten.

Vi har fått tips på vad jag kan undvika att äta, typ lök, stark mat m.m. Sånt som jag själv oftast blir gasig av så det ska väl inte vara så svårt att undvika.

Sen ska vi ha henne liggandes på mage så mkt som möjligt, självklart bara när vi har uppsikt över henne.

Sista tipset var två olika droppar. Sempers magdroppar (5droppar en gång per dag) och Minifom(20droppar före varje ammning)
R åkte nu och köpte sempers droppar. Vi tänkte att vi prövar dom i tre dagar, då de är smidigast. Hjälper inte dom testar vi dom andra.

Återkommer med resultatet!

Nu ska jag passa på att vila när Ingrid sover.


Gnällfia

Senaste dagarna har någon bytt ut våran snälla Ingrid mot en gnällfia.

Ingenting är bra när vi är hemma. Nappen, bröstet, närhet ingenting är bra. Det enda som är roligt är att åka bort och hälsa på någon eller att åka i vagnen. Idag har vi varit o hälsa på Kattis i studion, vilket var en höjdare tyckte Ingrid. Det fanns massor att titta på, musik & folk som gav henne uppmärksamhet. Sen tog vi en promenad över stan och har nu kommit hem.
Ingrid har fått torr blöja, mat i magen och har nu somnat(pepparpeppartaiträ) under babygymmet(som faktiskt är lite intressant nu)

Men snälla du som bytt ut våran glada tjej, ge oss tillbaka Ingrid!



Brist på rutin

Idag har vi spenderat dagen i Finnerödja. Åkte först till svärföräldrarna, där började Ingrid med att äta sen pruttade hon ner sig. Varken jag eller R hade tagit med några extra kläder. Brist på rutin! Tur det bara var bodyn som blev nedbajsad. Ingrid fick spendera resten av dagen i endast byxor och kofta.

Vi åkte sen till R's mormor & morfar. Där sov Ingrid så gott i gamla mormors famn.

Tillbaka till svärföräldrarna där vi fick mat. Ingrid sov jätte fint själv i sängen farmor fixat. Efter maten fick jag & R sova middag en timme, LYX! Vid 17 hade Ingrid sovit i fyra timmar, helt otroligt. Hon älskar verkligen o vara ute på äventyr. Hon är helt klart lättast när man hittar på saker o inte bara sitter hemma. Rastlös som sin mamma :)

Nu är vi iaf hemma. Man märker att hon börjar fästa blicken nu. Hon vänder sig också mot ljus/lampor om man går runt med henne. Kul när hon börjar bli mer "med", inte bara äta, sova o skita.


Babygym vs. Tv:n

Idag har vi haft besök av Jennifer, Melker & Betty. Jennifer sa att Melker tyckte babygymmet var jätte kul. Så när dom åkt packade jag upp Ingrids babygym och testade lägga henne under det. För det första så vägrar hon ju ligga på rygg, hon ska alltid ligga på sidan. Vilket ledde till att hon fick syn på tvn som var betydligt roligare än babygymmet. Tvn både lät & lös ju!


Panik

Klappade min lilla plutta över magen förut och upptäckte en knöl i höger bröstet på henne. Precis vid bröstvårtan, stor som en tia ungefär. Fick panik och visade R. Han tyckte jag skulle ringa min mamma, men jag fick panik och bröt ihop. Vet inte allt vad jag kunde inbilla mig att det eventuellt kunde vara. R ringde min mamma som inte trodde det var något konstigt eller farligt. Men för säkerhets skull ringde han sjukvårdsupplysningen. Dom trodde det var en svullen körtel vilket är vanligt, och inte alls farligt.

Jag tänker ändå ringa BVC på måndag så någon kan kolla på det. Mest för att jag ska bli lugn och jag skulle aldrig förlåta mig själv om man inte kollade upp det och det visade sig vara något allvarligt.

Är det någon som varit med om en sån knöl så får ni gärna skriva...


Kvällsmys

Nu myser jag och min underbara familj! Jag & R har ätit fredags gott, röding med pressad potatis & vitvinssås. Mums! Sen spydde Ingrid ner både henne o mig. Så vi tappade upp ett bad så hon fick bada. Nu ligger hon & Pigge o myser i soffan. Pigge kommer nog bli favvo, så himla mysig!


Efterlängtade helg

Idag är det tredje dagen i rad som Ingrid är super klängig. Hon vägrar somna om hon inte får ligga hos mig eller R. Samma sak på nätterna, skitjobbigt! Jag kan liksom inte slappna av helt när hon ligger på bröstet o sover. Det spelar ingen roll om hon får somna på bröstet för så fort man lägger ner henne brevid mig(så hon ändå känner min närhet) vaknar hon.

Någon som har tips på hur man lyckas söva ett klängigt barn?

Vagnen var räddningen i morse! Slängde på oss kläder på en gång och gick ut på promenad, då sover hon som en stock. Tyvärr bor vi ju tre trappor upp utan hiss så det går ju inte att ta in vagnen så hon kan sova vidare i den.

Så hej helgen du är väldigt välkommen! Skönt att få lite avlastning av R som varit på kurs hela denna vecka också.


Zombie

Jag har varit en zombie i dag. Ingrid vägrade sova i natt, låg bara och sprakade o fäktades. Så imorse bestämde vi oss för att ta en promenad i det fina vädret. Vi fick sällskap av Anna-Karin, trevligt! Både jag och Ingrid fick present.


Hurra!

Grattis på två veckors dagens min lilla pluttunge!

Men mest hurrar jag över att navelstumpen trillat av. Den är så sjukt äcklig, men nu slipper vi den :)


BVC

I måndags var vi på första besöket på BVC. Ingrid väger nu 3510g & är 49cm lång(kort ;) ).

Sen har vi även varit på socialkontoret & skrivit faderskapspapper. Kändes ganska fånigt, värsta grejen med vittnen och grejer som ska vara med när R skriver på att han erkänner faderskapet. haha! Men det finns säkert någon anledning till att det är så.

Världens bästa pappa!

I söndags firade vi världens bästa pappa R. Han fick mysfrulle och en tidningsprenumeration.

helgen

Ursäkta den dåliga uppdateringen! Men det har varit fullt upp i helgen.

I fredags kom R's kompis Kenneth och hälsade på. Han hade med sig en jätte stort fint räv gosedjur & en björoverall till Ingrid. Tack!


I lördags tog vi en promenad till min moster, satan vad kallt det var ute. Riktigt rått! BURR! Men det var mysigt o komma ut lite. Eftermiddagen bara sprang iväg sen, vet faktiskt inte vad vi gjorde. Kollade på så mkt bättre. Jo, förresten vi hade besök av Ingrids faster Nina m. familj. Självklart fick lillan massa fina kläder, Tack!


Söndags hade vi först besök av Ingrids farmor & farfar som hade med sig våran nya bil & lite kläder till lillan :) Tusen TACK!
Senare på eftermiddagen kom Fanny & Malin på besök. Ingrid fick presenter IGEN! En Ingrid-bok av tjejerna. Ett gosigt lamm & 3 paket blöjor av Fanny & Roger. Tack :)


Ingrid kommer bli en bortskämd liten dam, det är en sak som är säker!

Tuttan

Pappa R kallar Ingrid för Tuttan. Hon är nämligen extremt tuttig, måste ha bröstet för att somna. Jag har tänkt att vi inte ska ge henne napp, eller har hört att man inte ska ge dom napp för tidigt. Tydligen har det med att dom på BVC vill se att dom går upp i vikt ordentligt först och inte tar napp isf bröst när dom är hungriga.

Inatt blev det outhärdligt & hon har dessutom börjat hitta tummen så pappa R gick upp och kokade napparna. Det måste ju vara bättre med napp än tummen, tummen är ju svår att vänja sig av med sen. Sen så äter hon var tredje timme så jag är inte orolig för att hon inte ska få i sig tillräckligt med mat. Sen har vi bestämt att vi börjar med att ha nappen bara på nätterna. På dagarna kan man faktiskt hålla henne, vagga så hon somnar.

Mommo är glad nu när Ingrid får använda nappen hon köpt. Ingrid föredrog dock nappen mamma köpt som är helrund, allt inte platt på undersidan.

Hur har ni andra med barn gjort, när började era små med napp?
eller har ni lyckats hålla dom i från nappen?


Plask!

Nej det plaskades inte så mkt faktiskt. Men Ingrid har premiär badat ikväll. Jätte skönt tyckte hon det var :) blev helt lugn...

Och sen så håller naveln på att lossna. Både jag och R tkr det är lite otäckt. Det är liksom lite vätskigt runt om och den är lite lös. Tkr blöjorna skaver och det blir liksom inte bättre om jag försöker vika ner blöjkanten.


Befriad & lättad

Idag var vi hos BM och tog bort stygnen(eller det är som häftklammor) så skönt att bli av med. Nu stretar det inte alls så mkt. BM tyckte det hade läkt jätte fint, nu ska jag bara tejpa ärret för att det ska hålla sig så smalt som möjligt.

Vi hade såklart med oss Ingrid till VC. BM tyckte hon såg gulare ut än i måndags och även hennes kollega tyckte att hon var väldigt gul. Så hon ringde BB så vi fick komma dit o kolla värdet. Det visade sig vara långt ifrån riskzonen så vi behöver inte oroa oss :)
På BB eller vid hissarna mötte vi Linnea & Clas med deras lilla Vera.

Nu ska vi laga mat. Ikväll har R planerat mys med ost, kex och vin. Jag har varit kluven om man bör dricka vin när man ammar. Men dom säger ju att ett glas inte gör någon skada. Så jag ska väl iaf smutta lite på vinet o se om det är så gott som jag minns de.


BF 10/11-11

Idag var Ingrid beräknad att komma. Men vi är glada som fått en vecka extra med våran troll unge :)

Inatt sov vi helt otroligt bra. Ingrid vaknade vid 00 käkade,bajsade och låg sedan vaken o mös till 01 ungefär. Sen sov hon till 05:30, lyx med 4,5 timmes sammanhängande sömn. Efter det sov hon till 10 så vi har som sagt haft en otroligt bra natt :)

Lagom när vi gått upp kom Mommo som hade Ingrid-abstinens så hon smet iväg från jobbet en timme.

Sen kom pappa R hem på lunchen.

Efter det har vi bara slappat tills R kom hem vid 17:00. Då tog vi en premiär promenad med vagnen :) kändes skumt men mysigt och stolt att gå med vagn med våran bebis i.


Kärlek

Tänk att det redan gått en vecka. Det känns som om hon är så självklar, som om hon alltid varit här. Samtidigt så känns det som igår vi åkte till förlossningen. Konstig tvetydig känsla!

Men den största känslan är kärlek! Helt obeskrivligt stark kärlek. Till Ingrid men även kärleken till pappa R har växt. Vårat hem är så fyllt av kärlek så det snart spricker. I lördags när vi kollade på Så mkt bättre bölade jag som bara den. Men det var lyckotårar varenda en :)


Mkt uppskattat sällskap

Pappa R är tvungen att gå på kurs hela veckan 8-17. Så Ingrid & jag är själva, jätte tråkigt. R kommer iofs hem på lunchen.

Idag har vi fram tills nu haft sällskap av Gudmor Malin. Mkt trevligt med sällskap, Ingrid har mest sovit.

Jag fick fina blommor och Ingrid fick världens finaste mjukdjur, i form av en dalahäst!
Tack så mkt!


Bröstmjölksinferno!

I lördags rann mjölken till, och jävel va mjölk jag har nu! Började med sånna där bomullsinlägg. Men eftersom Ingrid sugit sönder bröstvårtorna så måste jag lufta för att få dom att läka. Så igår köpte R luftningskoppar. En plastkopp med lufthål i som man sätter över vårtgården. Mjölken som läcker samlas i koppen.

Sååå igår sprang jag runt med dom där jävla kopparna. Dom blev ju tvär fulla med mjölk på en gång så att så fort jag böjde mig lite så spillde jag ju ut mjölken genom lufthålen! Jag bytte kläder minst tre gånger på en timme, vi hade mjölk i hela lägenheten. På Ingrid, i soffan, på R, på filtar, m.m.

Ett jävla bröstmjöksinferno!


Smärta!

Inatt sov Ingrid lika bra som förra natten!

Tyvärr vaknade jag vid fyra och hade så djävulskt ont i högersidan av snittet. Det liksom ilade i snittet. Så fort jag bara rörde lite på mig så högg det till så jag trodde jag skulle dö. Väckte Robin som fick peta i mig Alvedon. Efter en timme så hade det inte blivit bättre, så jag fick väcka Robin igen. Som ringde till avd.23 där vi låg efter snittet.

Där frågade dom massor o jag tog tempen. Dom uteslöt infektion och jag skulle återkomma om det blev värre eller om det höll i sig.

Jag ammade Ingrid som snuttade jääätte länge, sen släppte det lite så jag gick upp o skulle kissa. Då kom det en riktig fors med avslag. Vet inte om det var det som gav smärtan. Att det liksom fastnat o tryckte mot snittet? Jag är bara glad att det släppte så idag har jag mått bra igen, trött dock!

Både jag och Robin är aströtta men vi har världens piggaste lilla tjej :)


Underbara unge!

Igår sov Ingrid från kl. 12 och hela dagen/kvällen med undantag för lite ammningen och blöjbyten. Jag gick och la mig vid tio, hon vaknade vid 23 ammade & bytte blöja sen somnade hon om i sin säng.
Sov till 02:30 samma procedur, somnade i sin säng!
Vaknade 05:00, bytte blöja och ammade sen fick hon somna hos mig i sängen.
Sen vaknade jag vid åtta tiden och hon sov fortfarande så jag väckte R som fick ha koll på henne. Jag passade på att duscha i lugn o ro, lyx! Sen gick jag in till dom o la mig en stund, Ingrid vaknade vid 09 så vi gick upp och klädde på oss. R åkte o handlade till frukosten. När frukosten var klar hade Ingrid ammat och somnat i sin säng.

Jag tror vi har fått världens snällaste bebis. Eller så var det bara i natt, men jag är tacksam för den natten :)


Hemma!

Äntligen hemma! Vi är trött så jag orkar inte skriva så mkt. Men här är en bil på Ingrid när vi åkte hem. Hon har samma stickade kläder som jag hade när jag åkte hem från BB. Min farmor har stickat dom.


Hem ljuva hem

Vi inväntar barnläkaren sen är det hemgång efter lunch. Ska bli så skönt att komma hem. Allting är bra med oss och lngrid kom igång med ammningen redan på uppvaket.


Det finaste


Välkommen

En perfekt liten tös tittade ut 12:01
3430g & 47cm

Vi mår bara bra alla tre! Dock är vi vansinnigt trötta, så längre inlägg kommer en annan dag


Ne men ring inte

Igår fick vi infon att vi skulle vara på avdelningen kl.7. Så nu har vi varit här en halvtimme, då kommer en barnmorska o säger att dom ändrade ordningen igår kväll så att vi inte är först. Kommer alltså få ligga här i två timmar och bara vänta! Va fan!!! Dom kunde väl ringt igår så kunde vi sovit längre o tagit det lugnt hemma i morse.

Aja jag glor väl på tv då... Lillan är i full gång i magen, undra om hon känner på sig? I vanliga fall brukar hon sova till 10 tiden


Heeejdå, hejhej

Då är det dags att säga hejdå magen o hejhej lilla bebis. Galet!

Har iaf kunnat sova 4-5 timmar i natt, och sovit riktigt bra :) R hade sovit bra så vi är redo på alla sätt.

Får se om det kommer ett inlägg från sjukhuset, annars hörs vi om ett par dagar! Kram!


Redo!

Jag är nu redo inför morgondagen! Har duschat & packat klart, sitter o myser med Bullen på magen.

Idag har det varit fullfart som vanligt. Grejat i köket, varit på sjukhuset, en sväng till IKEA. Avslutade med att packa upp lite grejer i köket och röjde undan så iaf vardagsrummet är snyggt :)

När jag borstade tänderna insåg jag att jag glömt ta bort min piercing. Får ju inte ha den imorgon på operation. Så Robin fick rota fram en tång som jag trixade med. Assvårt att lossa kulan, tillslut hotade han med att hämta en avbitare. Han hann inte mer än ta tag i avbitaren så hade jag lyckats få ut den.

Så nu är jag redo, R ska packa sina saker (vi har ett familjerum så att R får sova med oss) sen ska vi mysa en stund o försöka sova. Vi ska vara på sjukhuset strax före kl.7.


Kanske sista mag bilden

Helt overkligt att vi imorgon får träffa våran lilla tjej. Magen försvinner & ist får vi en bebis, fattar ni?

Bäst jag bjuder på en magbild idag, kanske blir den sista.


RSS 2.0