Övertrött

Idag skulle jag till frissan. Igår trodde jag att jag skulle bli tvungen att avboka men i sista sekund så kunde min syster ställa upp o vara barnvakt.
MEN... Icke sa nicke, inte skulle jag få bli snygg för de. Frisören har fått lunginflammation! Vi skulle höras om ny tid imorgon, hoppas hoppas hon frisknar till snabbt!

Idag har jag o Ingrid provat hennes kläder jag köpte innan hon föddes. Den jätte fina bodyn från moonkids var värdelös, alldeles för trång att dra över huvudet. Sen låg inte kragen alls så fint :( cheap monday tröjan däremot var toppen! Hon är sååå fin i den :) fortfarande lite stor men det funkar ändå tkr jag.

Ingrid har knappt sovit något idag. I vanliga fall vaknar hon 8, äter, går upp och morgonmyser sen somnar hon 1 timme ungefär. Sen är hon vaken lite olika länge och sover sen 1-2 timmar kanske mer ibland. Oftast en tupplur till på em/kvällen. Sen vaken tills läggdags 21.

Idag däremot har hon sovit 5min. Sen gick vi ut en sväng tänkte hon kanske sover lite längre i vagnen. Men njaa, sov kanske 10 min. När vi kom hem igen somnade hon 5min i mitt knä men vaknade så fort jag la ner henne i soffan. Hon har varit sååå övertrött nu på eftermiddagen. Nu äntligen har hon somnat i mitt knä och jag vågar inte lägga ner henne. Tur jag redan har hunnit förbereda maten. Idag (alla hjärtans dag till ära, eller nått haha) blir det fläskkotletter i portersås med smörstekta champinoner & potatiskroketter. Till efterätt pankaka fylld med getost&honungskräm med vaniljglass toppad med snabb tosca.


Barnvakt

I veckan har jag och Ingrid varit barnvakt åt Vidar. Mommo är i Egypten och Urban har jobbat kväll.
Det har varit super mysigt! Vidar är jätte duktig o hjälper till med Ingrid <3

Men puh! Man blir helt slut av att vara själv med två barn, även fast Vidar är stor och hjälper till. Har inte hunnit med annat än laga mat, diska, byta blöjor, mata, läsa läxa o allt sånt. Beundrar verkligen dom som är ensamstående!

Ihelgen har vi haft spelkväll med gudmor Malin och Björn. Super trevligt!
Idag var vi hos Ingrids farmor & farfar. Fick god mat som vanligt och lite avlastning med I. När vi kom hem upptäckte jag att hon hade röda flammiga, knåttriga områden på magen. Robin tyckte hon kändes varm så jag tog tempen. Hon har högst haft 37,4 nu hade hon 37,7 men som jag förstått det (läst på 1177.se) så går gränsen för feber vid 39 för barn mellan 3-9 månader. Hon har varit förkyld i veckan, snorig grinig och lite rosslig. Hon har även krånglat lite när hon ska äta, typ som att hon har svårt att svälja.
Ringer nog BVC om hon har samma eller högre temp imorgon bitti.

Hittade denna bild på Robin idag. Ganska likt Ingrid va?


Mammas stora tjej

Ihelgen har det hänt massor. Ingrid har fått 3månaders vaccin, som tur var fick hon ingen feber. Skönt! Hon har dock varit lite grinig, klängig o mammig.

Igår kväll lyckades hon vända sig från rygg till mage. På typ en sekund, sen kom hon på att hon inte gillar att ligga på mage, haha! Hon gjorde om det imorse i sängen. Lite otäckt tkr jag då hon inte kan vända tillbaka själv.
Igår kollade vi på melodifestivalen. Ingrid satte sig upp, började prata o la sen en kräka när Torsten Flinck sjöng. Hur ska vi tolka det? Vid snabbreprisen började hon prata igen när hon hörde honom.

Hon satt på min mage lutad mot mina ben en stund igår. Så hade jag en ljusgrå tröja med ett rött märke på vänster bröst. Och det där märket var hon helt galen i. Reste sig från mina ben för att nå det, satt o pillade o tittade på det jätte länge.

Man märker verkligen att hon upptäcker saker nu, så kul!


Fördelen med att ha slutat amma!


Update

Igår tog Ingrid tag i en leksak första gången, hon höll den ett bra tag o försökte såklart stoppa den i munnen. Allt ska in i munnen, händerna är godast. Kanske börjat kli i tandköttet?

Babygymmet blir roligare o roligare. Även babysittern är toppen. För att inte tala om hennes egna fötter dom är väääldigt intressanta. Hon kan ligga länge o bara titta på dom.

Igår satt jag och gjorde klart dop inbjudningar så nu är dom påväg!

Vi har slutat amma helt nu, känns faktiskt skönt. Slutade när hon var 2mån och 3 veckor. På torsdag blir hon tre månader, hurra! Hon vart lite förstoppad men det ordnade vi med lite messmör. Så nu är hon som vanligt, bajsar en jätteladdning om dagen.

Den här veckan har hon inte sovit så bra på nätterna. Somnar 22, vaknar 02, äter somnar om och vaknar igen vid 5-6. Sen ligger hon och gnyr slumrar och gnäller lite. Kl.8 är det mat igen och dags att gå upp. Puh! Vi är inte vana, har ju blivit bortskämda med 6 timmar i sträck sen mat och somna om två timmar eller mer.
Hon är dessutom jätte klängig, speciellt när hon ska sova på dagen. Jag måste ha henne i famnen och lägger jag ner henne vaknar hon. Hoppas det går över snart, men lite mysigt när hon vill gosa med sin mamma :)


RSS 2.0