Sömnlös natt

Ingrid har knappt sovit inatt, kanske mest p.g.a. magont men vi kan ju låssas att hon var lika spänd inför julafton som sin mamma.

Hur som helat, så är man såhär trött när man inte sovit på natten.
Orutinerat, då riskerar man ju att missa tomten!



Dan före dopparedan

Jag är förväntansfull som ett litet barn. Kommer inte kunna sova inatt tror jag :)
Julafton ska vi fira tillsammans med min mamma & familj hos min moster. Jätte skönt att slippa åka någonstans, dom bor så nära så vi tar en promenad!


God Jul!



Operation pappas flicka

Senaste dagarna/veckan har Ingrid varit sååå mammig. Vilket är jätte jobbigt för alla tre men framför allt för R. Han försöker med allt och ändå duger han inte. Hon bara skriker när hon är med honom. Tkr det är konstigt att det blivit så med tanke på att han varit hemma så mkt. Han har bara jobbat någon dag i veckan typ.
R känner sig helt hjälplös o ledsen, han har verkligen prövat allt. Jag blir trött både av o höra hennes skrik och av att vara "låst". Jag vet ju att R klarar av att vara själv med henne men till slut orkar ju varken han eller jag lyssna på skriket och då är det bara jag som kan få tyst på henne.

Hur som helst så har vi idag påbörjat operation "pappas flicka". Så en gång om dagen ska jag pumpa ur mjölk så R får mata henne. Sen får jag försöka ge honom mer utrymme och han får ta för sig mer.

Hoppas det blir bättre snart! Är det någon som har några tips så är det mkt välkommet!


Nudist javisst

Ingrid är en kräkmaskin. Alltså det kräks hela tiden, jag blir knäckt! Frågar man på BVC så får man svaret "ja men dom gör det" & visst så länge hon går upp i vikt så är det säkert inget konstig. Men det är så frustrerande. Det är ingen idé att klä på sig längre. Så mkt smidigare o vara naken än att byta om hundra gånger om dagen.

Så välkomna till nudistfamiljen Nyström/Persson!


Jag är en dålig bloggerska

Ojoj vad jag är dålig på att uppdatera. Slutet på förra veckan hann vi med en heldel. Ingrid sov igenom ännu en dejt med Melker och jag fick prata av mig med Jennifer. Det är verkligen guld värt o ha lite andra mammor att umgås med. Efter våran dejt var jag så inspirerad att testa om Ingrid tar flaska så jag pumpade ur på kvällen. Robin testade först vilket inte gick och inte heller när jag testade gick hon med på det. Vi gav oss dock inte utan testade med en annan flaska på fredagen. Vilket gick kanon hon tog den helt utan protest. Då gick jag in och köpte biobiljetter till Sherlock Holmes som jag & R gick o såg i lördags. Mommo var hemma med Ingrid vilket hade gått jätte bra. Det var verkligen jätte skönt o få vara själv med R några timmar.
Vi avslutade veckan med en långpromenad till Betty o fick fika :)


Usch o fy

Idag är jag på sååå ruttet humör. Är så jäkla trött på att bo tre trappor upp utan hiss. Är trött på att ha miffo-grannar. & det som stör mig mest är att man inte kan låta Ingrid sova i vagnen efter att man promenerat. Hon sover alltid så gott i den och så måste man krångla o lyfta ur henne, det är klart hon vaknar då.

Ge mig ett hus eller lägenhet med hiss!!! Nee ett hus vill jag ha. Men jag vill ha våran lägenhet invändigt. FIXA!!!

All dagens irritation har jag tagit ut på stackars R, så nu har jag dåligt samvete!


Lipande tomtenissa på läkarbesök

Idag har vi varit på en-månaders-kontrollen. Hon fick godkänt, eller hon var faktiskt perfekt.

I eftermiddags var morbror Vidar & Mommo här och luciafikade. Dom hade med sig massa gott julgodis. Ingrid har visat att hon kan härmas, lipar man åt henne får man lip tillbaka.


Så mkt intryck

Igår fick Ingrid max en timmes sammanhängande sömn på hela dagen. Det var så mkt ljud o människor på julbordet så hon hade inte ro att sova. Men hon var glad hela dagen, inte så konstigt när det hela tiden var någon som bar på henne. Hon fick uppmärksamhet hela tiden, o då är hon ju nöjd :)

När vi kom hem vid 18 var hon övertrött men kunde inte få ro i kroppen. Men vid nio tiden somna hon till slut, en timme iaf! Sen var det mat dags och efter det sov hon 5 timmar. Och idag har hon varit jätte trött, har i stort sett bara varit vaken för att äta(knappt då var hon vaken).

Imorgon ska vi julklapps shoppa med Mommo!


Julbord

Första julbordet idag, med släkten. Mormor firar nämligen jul i Finland så vi får ses lite innan med alla mostrar o kusiner :)

Jag & Ingrid har gjort oss fina med klänning. Jag har dessutom fått sminka mig ordentligt. Så skönt att få göra sig lite extra fin :) jag älskar ju att sminka mig o trixa med frisyrer men det hinns verkligen inte med nu. Passar på alla tillfällen vi ska bort och R är hemma så jag har tid.


Pyjamasfredag

Sorry för dålig uppdatering, har inte hunnit. I onsdags hade vi massa besök. Trevligt!

Igår började Ingrids förkylning. Jätte snorig o rosslig, slemig i halsen och allmänt hängig. Hon har ingen feber som tur är. Men det märks på henne att hon är hängig, stackarn!

När man är sjuk får man mysa i pyjamas hela dagen. Hoppas hon kryar på sig snart!


Stora tjejen

I fredags blev Ingrid en månad, imorgon fyller hon fem veckor.

Idag var vi på BVC, fick först vänta 30 min sen kom sköterskan men sa att vi inte hade någon tid. Vilket jag vet att vi hade då jag har papper på det, men på något vis har det försvunnit ur deras data.

Ingrid vägde 4220g och var 53cm lång, värsta stora tjejen.

Sköterskan "dödade" naveln som fortfarande vätskade sig lite, så nu hoppas vi den är läkt snart.

Ingrid har fått nageltrång på ena tummen. Som tur var har vi våran egna privata sjuksköterska(moster J) som vi ringer när vi har frågor. Så i helgen rådgjorde vi med henne per telefon. Hennes 6 månaders Stig hade också haft nageltrång(det är tydligen jätte vanligt hos små bebisar), och då hade hon tvättat med hibiscrub. Vi gjorde likadant tvättar morgon och kväll och det ser redan bättre ut men är inte helt läkt.

Efter BVC kom Ingrids moster Emmelie på besök. Jätte trevligt & tack för fina presenter.

Resten av dagen har vi varit helt slut. Ingrid & R sover och jag slö glor på tvn. Blir nog en tidig kväll idag.


48timmar per dygn

Började dagen med att städa & sen möblerade jag i ordning i hallen. Den har nämligen varit helt kaotisk under köksrenoveringen. Sen har jag vikt & plockat in all tvätt.

När R kom hem tog vi en promenad. Sen gick vi till möbeltapetseraren här i närheten och frågade lite vad det skulle kosta att laga våra soffdynor. 1000:- per dyna, jag hade faktiskt tippat på mer. Så i början på januari hade hon tid. Vi har bestämt oss för att inte ha skinnsoffa som vardagssoffa. Det är ju en designsoffa från 50-talet, känns dumt att slita på den. Speciellt nu när man har barn. Ska ist köpa en större bekvämare soffa.
Inte nog med promenaden, vi gick sen ner o tränade i vårat egna gym i källaren :)

Sen lagade jag mat, käkade, duschade, bakade bröd & nu har jag en mjukpepparkaka i ugnen.

Ptja man kan tro att mitt dygn har dubbelt så många timmar.

P.S. Vi har fått första svarsleendet från Ingrid idag. D.S.


Värsta bästa grejen

Igår kom bärsjalen jag beställt. Så idag testade vi den. Den fick helt klart godkänt. Hon gillar den både när hon var vaken och den gick bra att somna i också.

Köpte den för 99:- på tradera. Helt klart värt! Rekommenderar det verkligen. Vi testade bärsele (typ babybjörn) här om dagen. Den var varken bekväm för mig eller Ingrid så för alla er som väntar barn, köp en bärsjal ist för bärsele!


Egentid har jag hört ska vara bra

Vi hade lite ärenden till IKEA som behövde uträttas. R föreslog att jag kunde åka o han stanna hemma med Ingrid. Jag tvekade lite men tog mig i kragen och åkte i väg. Har ju faktiskt känt mig väldigt låst med amningen o allt så det var nog en bra idé.

R tänkt under tiden ta en promenad med Ingrid. Så jag lämnade mina nycklar (nyckeln till vagnen sitter på min knippa) och åkte iväg.

Precis utanför stan så hamnade jag i trafikstockning på motorvägen. Då fick jag panik, tänk om mitt Ingrid skulle bli hungrig o jag inte kommer loss. Hursom trafiken började rulla och jag uträttade det jag skulle.

Nu är jag hemma och har ju inga nycklar såklart! R verkar inte ha med sig mobilen & jag saknar mitt barn!

Men jag har hört att det där med egentid ska vara nyttigt.


Klapp klapp

Idag har vi en hemmadag. Myser runt i myskläder/pyjamas. Jag har grejat i köket, plockat o donat. Slängde ihop en kladdkaka som vi ska äta senare, när Mallan kommer.

R har letat rätt på julpyntet han inte hittade förra veckan så nu kan jag pynta klart :) tycker det är så mysigt med jul.

Ingrids utslag har minskat o hennes mage är bättre igen. Vi har inte ändrat någon kost förutom att jag inte ätit mer pepparkakor eller mögelost, har undvikit glögg också. Så inatt har hon sovit sååå bra. Vaknat två grr för att amma. Efter första gången var hon jätte pigg men glad, låg i sängen o tittade med sina stora fina ögon. Jag somnade och det måste hon också ha gjort. Efter andra gången var hon skrikig o ville inte ligga själv(mellan oss i sängen) men tillslut efter lite tålamod, strykande över pannan o handuk över ögonen så somnade hon. Hon tycker det är jätte skönt när man stryker med handen över hennes panna. Och nu nyligen har jag kommit på att hon somnar lättare om man läggen något över ögonen, en liten handuk eller en filt. En filt är nästan bäst för då kan man lägga den som en mur runt henne(hon älskar när hon är inbäddad ordentligt) och sen vika upp som en skärm över ögonen. Det är verkligen en ny person man lära ska känna.

Idag fick hon för första gången känna på katten. Vi har hållt honom på lite avstånd tills nu, jag tycker det är så äckligt när han hårar. Vill inte att hon ska bli ner hårad, sen vet man ju inte vad katten kan få för sig. Men idag satt vi iaf hela familjen i soffan. Ingris låg i mitt knä ich Bullen(katten) i R's precis brevid. Bullen tyckte sig närmre o närmre Ingrid. Så jag tog Ingrids hand o drog över pälsen, då fick vi ett jätte smile. Testade en gång till sen för o se om det verkligen var därför hon flinade och det var de, fick samma smile igen :)


RSS 2.0