Ett par sammanbrott senare!

Har fläkt, diskho & häll på plats dock inte inkopplat. Svärfar är så jävla lugn med att allt kommer vara inkopplat imorgon sen är det ju ingen fara med resten...

Ne visst, men hur i helvete ska jag hinna få dit alla luckor, inredning, plocka upp allt som nu är nedpackat... Plus hinna städa och få undan efter det provisoriska köket.
Hur är det tänkt att jag ska hinna det på en dag? Dagen innan jag ska in på kejsarsnitt!!!

Idag har jag iaf monterat lådorna till ett av skåpen. Woho!? Eller nått...

Hejdå


Höggravid med överskottsenergi!

Är så jäkla rastlös och stressad! Köksrenoveringen smyger fram i snigelfart, och jag kan inte direkt bidra med något. Frustrerande som bara den!

För att inte bli galen har jag därför gjort massa annat.

Igår var jag iväg med Mallan på loppis, nostalgimässa & erikshjälpen. Tanken var att fynda men vi hittade verkligen ingenting! Så vi åkte vidare till Marieberg en sväng. Käkade lunch och handlade lite. Jag köpte konstläder & en häftpistol.

Så när jag kom hem började jag klä om våra teakstolar. Blev så sjukt snyggt! Kommer även matcha lillans hokus pukos stol med svart sits som morfar köpt till henne.

Idag har jag dammat hela vardagsrummet, så skönt o få bort allt byggdamm! R & svärfar håller på i köket, jag hoppas ha kyl, frys, ugn & micro inkopplat under dagen. Vi får väl se hur långt dom hinner. Återkommer ikväll!

Här är stolarna före- och efterbild


Dom är två

Två som kommer sakna magen... Ikväll passar dom på att mysa med den :)


Längtan

Alltså vi längtar ihjäl oss... Lördag, söndag, måndag, tisdag SEN får vi träffa henne :)

Det är inte bara jag och R som verkar längta. Blivande mormor & annan släkt börjar också uttrycka sin längtan...

Sen har vi Bullen han ligger på lillan så fort han får chansen... Kanske är han den enda som kommer sakna kulan när hon tittat ut?


Gissa vikten!

Vi har ju blivit snuvade på att gissa vilket datum lillan kommer så idag föreslog BM att vi kunde gissa vikten ist.

Robin gissar på 3390g
Jag tror på 3275g

Så gissa på!

Förövrigt var allt bra med lillan och hon låg kvar i säte.


Sammandragningar som tack!

Inatt sov jag bättre än på länge, vaknade bara två gånger och kunde snabbt somna om igen.

Vid halv tolv klev jag upp ur sängen och tanken var att städa badrummet och sovrummet innan sista besöket hos BM kl. 14:30. Men trots bra med sömn var jag sååå seg, sket helt enkelt i det.

Men nu i eftermiddags kom energin. Började rensa i badrumslådorna, och organisera alla saker. Sen skurade jag hela badrummet. Nu är jag helt slut och som tack fick jag djävulska sammandragningar.

Såatt... Sovrummet får vänta nu blir det ryggläge i soffan.


minska oron...

Fick ett superbra tips av en bekant igår om andningslarm. Hade ingen aning om att det fanns. Visade Robin igår vad det är för något och han tyckte absolut vi skulle köpa det. Kan tänka mig att det gör att man kan slappna av mer & förhoppningsvis sova ordentligt på nätterna.

Denna har jag nu beställt på morgonkvisten:


Om Snuza Go:
Du sover bättre om du vet att ditt barn sover tryggt.
Snuza Go är ett mobilt andningslarm som larmar om all rörelse upphör i 20 sekunder.
Unna dig en god nattsömn med Snuza.
Snuza Go övervakar andningsrörelser och avger ett ljudlarm om all rörelse upphör i 20 sekunder, om rörelserna är svaga eller färre än 8 per minut.
Snuza har utbytbart batteri och kan användas till flera barn.


Snuza Go i korthet:
Larmar ifall ditt barn slutar andas Mobilt andningslarm
Ljudlarm om andningsrörelser inte registreras under 20 sekunder eller om färre än 8 andningsrörelser registreras per minut.
Liten och behändig

Det var väl inte så farligt...

Jag har alltid haft svårt att ta för mig. Gillar inte heller att be om hjälp. Har en person i mitt liv som jag verkligen inte ber om någonting längre, efter att fått sååå många nej eller dumma svar så vågar jag inte längre.

Men idag fick det vara slut på det! Och glatt överaskad blev jag över svaret.
Denna förändring hos mig har kommit med graviditeten.

Jag står på mig mer, känner mig stark och vågar mer.


Tidsfördriv

Förstår verkligen vad gravida pratat om nu. När dom tjatat om den sista tiden och väntan... Fy tusan va segt det är, vill inte ens tänka på hur det är att gå över tiden. Vi har ju tur (i o turen) att få träffa våran bebis 8 dagar innan BF. Längtar så jag dör!

Just nu känns dagarna långa. Jag sover dåligt på nätterna, ligger bara och vrider på mig. Har otroligt ont i ljumsken/höften/svanken. Är trött och orkar inte direkt ta tag i något, vilket gör att tiden går grymt sakta.

Nu har jag iaf lite planer för kommande vecka så hoppas vi tiden rullar på.

Imorse/förmiddags fördrev jag timmarna med att virka en leksak till kusin Stig som jag sedan åkte och hälsade på.


Många timmars kärlek

Nu är äntligen lillans filt klar! Är otroligt nöjd, efter många timmars arbete.


Vilken natt

Usch och fy! Har inte sovit mkt alls, max en timmes sammanhängande sömn. Har haft ont i magen och varit gasig. Har legat och vridigt mig fram och tillbaka, och inte hittat någon bekväm ställning. Ligger fortfarande i sängen, lillan har vaknat. Rumlar runt förfullt, vilket pga magontet och gaserna känns mkt obehagligt.

Idag känner jag ett tydligt huvud mot revbenet igen, vilket borde innebära att hon fortfarande ligger i säte.

Såatt...det verkar bli en bra dag idag


Hoppet är det sista som lämnar en

Har hela dagen tyckt att det känns annorlunda i magen som om hon vänt sig. Har gått hela dagen och känt efter, klämt och hoppats.

Egentligen vågar jag knappt hoppas. Men jag gör det ändå, sååå innerligt!

Tror dock jag inbillar mig, men känns det likadant imorgon så ringer jag iaf BM.

Bjussar på en magbild från början på veckan också. Gravidvecka 37


Boar åt lillan

Medan svärfar & R håller på att montera köket så passar jag på att boa inför lillans nedkomst. Blir jäkligt nöjd med både säng & skötbord! Nu saknas bara en mobil över skötbordet, har inte riktigt kommit på vad jag vill ha än.


Man blir trött av att gå på kalas

Har för en och en halv timme sedan kommit hem från 25-års kalas. Puh! Det tar verkligen på krafterna. Det var det sista stora kalaset vi skulle på innan lillan kommer. Det är trots allt bara 2 helger kvar innan det är dags :) helt galet, jag längtar ihjäl mig!

Hur som jag är trött efter kalasandet så nu tänker jag sussa. Har smörjt in ljumsken jag sträckte igår med någon gel, hoppas det är bättre i morgon.

Go natt! Zzz


Om ni vill förstå...

Känns som om de två senaste inlägga blev lite luddiga & hektiska. Vill förklara lite för er så kanske ni förstår bättre.

Vi börjar vid vändningsförsöket. När barnet ligger i sätesbjudning som det kallas så erbjuds man ett vändningsförsök. Detta görs av en läkare på förlossningen. Innan måste dom kolla så att barnet mår bra. Detta görs med en apparat som registrerar barnets hjärtslag och eventuella sammandragningar. Jag får även en knapp att trycka på när jag känner att barnet rör sig. Dessa registreringar utvärderas av läkaren och lillans så bara bra ut.
Inne på förlossningen får jag en spruta i låret som ska verka avslappnande på livmodern. Sedan kollar läkaren med UL hur barnet ligger, sedan försöker han utifrån putta runt barnet. Först försöker han trycka upp rumpan ur bäckenet vilket gick ganska bra men sedan var det stop. När han försökte putta runt resten så åkte rumpan ner igen.
Vi fick helt enkelt inse att hon inte tänkte vända sig. Efter försöket fick vi ligga med samma utrustning som innan för observation, för att se så lillan fortfarande mådde bra. När läkaren lämnat oss i rummet bröt jag ihop! Det kändes bara så jobbigt. Jag som verkligen verkligen velat föda vaginalt. Samtidigt visste jag inte säkert hur chanserna såg ut för att hon kan vända sig själv. Efter drygt en timme kom läkaren tillbaka och vi fick mer info. Som han förklarade var chanserna mkt små för att hon skulle vända sig. Han berättade att man kan få föda vaginalt om förutsättningarna är rätt(bäckenmått, barnetsstorlek osv.) han informerade även om att detta kräver ordentligt kraftiga verkar i slutet av förlossningen för att det inte ska innebära risker. Som förstföderska är förlossningen ofta långdragna i vanliga fall och med en sätesbjudning slutar det därför ofta i akutkejsarsnitt, vilket vi var tvugna att ha i åtanke när vi fattade ett beslut. Alternativet då, ja det var ett planerat kejsarsnitt. Kejsarsnitt som varit min skräck, hatar operationer, sprutor och knivar! Även Robin kände sig obekväm inför ett snitt, av samma anledning. Även fast det inte är hans kropp men just att det är operation är liksom otäckt.

Vi fattade ändå beslutet att göra ett planerat kejsarsnitt. Mycket p.g.a. Det ändå oftast slutar med snitt vid sätesbjudning & då är ett planerat bättre än ett akut. Vid ett planerat känns det som om både jag och Robin kommer vara närvarande på ett bra sätt . Igår var vi båda ganska nere, man kände sig på något sett bestulen. Någon hade tagit våran förlossning, spänningen när man vet att det kan dra igång när som helst. Nu har vi ett datum, 2/11 får vi träffa våran lilla tjej. Jag kommer inte få ringa när vattnet går och ja det är mkt som bara kändes konstigt igår.

Idag mår vi båda två bättre och har landat lite i beslutet. Tack alla ni som gett oss positiva tankar & pepp!


Beslutet fattat!

Det blir planerat kejsarsnitt! Shi fick jag för att jag stoltserat med min obefintliga nervositet inför en vanlig förlossning. Snitt känner jag mig inte alls så pepp på men det är det bästa alternativet tyckte vi. Det blir lugnt, minst risker och både jag & R är med.

Exakt tre veckor kvar tills vi har lilltjejen ute!


Shi fick jag

Har faktiskt ingen som helst lust att blogg. Snabb uppdatering: hon ligger med rumpan ner & går inte att vända.
Man kan få föda "vanligt" om förutsättningarna är rätt, dock finns risken för akutsnitt. Såatte... Planeratsnitt är alternativet, har inte bestämt mig till 100%.


Rumpnissa?

Hos BM idag fick vi veta att lillan förmodligen ligger med rumpan neråt. Det var tillochmed två olika barnmorskor som kände o klämde för att bedömma läget. Imorgon har vi därför fått tid för UL.

Jag hoppas verkligen dom har fel om inte annat får vi hoppas på ett lyckat vändningsförsök. Min skräck är nämligen kejsarsnitt. Blir illamående av att ens tänka tanken på det.

Jag föddes vaginalt trots att jag låg i s.k. sätesbjudning. Tydligen anses riskerna förstora idag så det är inte ett alternativ för en förstföderska.

Håll tummarna imorgon så återkommer jag med info efter UL.


Sista färden

Nu har jag och magen varit ute på våran sista resa. Tors-sönd var vi iväg till Borås. Vi började med att släppa av Mallan hos Fanny för att sedan åka till Moster J och spendera kvällen med henne & familjen. Lille Stig hade växt sååå! Nu var han så där rolig o hängde med o skrattade åt en :)

Fredag morgon bar det av mot Ullared(Gekås) med tjejerna. 5 timmar spenderade vi där med shopping, lunch & fika. Gick förvånansvärt smidigt faktiskt. Trodde det skulle vara jobbigare, är ju trots allt höggravid. Känner mig dock inte höggravid.

Fredagkväll spenderade jag med J & Stig, massa mys! J hade lagat linsgryta, mums!

Lördag var det tjejernas tur att umgås med mig igen. Kollade in Borås city, fikade sen ut o käkade! Avslutade i Fannys lägenhet med att spela wordfeud mot varandra haha.

Som vanligt var det underbart att komma hem till R! Nu är det som sagt slut rest för magen.

Bjuder på bil på magen från igår, tkr som sagt själv att jag inte ser så höggravid ut.


heeeejdåååå utväxt!

Kände när vi var i Finland att jag var sååå trött på att vara blond. Gillar det blonda men får ju en hemsk utväxt på engång. Ville ha något som är mer lättskött, men inte tråkigt.

Igår slog jag till åkte till Ica och köpte en rödbrun färg, Hot red caramel hette den. Lät ju snyggt hehe!


Första felet: Skulle köpt två förpackningar för mitt hår är sååå satans tjockt. Skickade iväg R för att köpa en till när jag redan kletat i färg i halva håret(så långt det räckte) Det tog hundra år för honom och handla så jag var tvungen att skölja ut första omgången för att sedan försöka kleta i det som inte redan blivit färgat.


Andra felet: Skulle valt en färg som såg mkt mkt ljudare ut för satan vad mörk färgen blir, inte alls som på förpackningen.


Resultatet: Mörk brunt fläckigt hår följt av ett mentalt sammanbrott!


Blond! Och här är det en månad kvar tills jag hade frisörtid.


Ful jävla bajsbrun! Inte fan skulle jag kalla det HOT RED CARAMEL iaf! Får börja köra med Revlons fire red inpackning för att förstärka det röda.

heeej mitt finneland...

I söndags kom vi hem efter ett besök i Finland. Jag, mamma & Vidar åkte båten över, sov en hotellnatt sen båten hem igen.

Fredagen när vi checkat in och lämnat väskorna på hotellet åkte vi till gammelmormor. Hon blev sååå glad! Dock var hon lite virrig, fick för sig att Vidar var mitt barn och lite sånt. Men hon är ju trots allt 96år snart så det är ju inte så konstigt.


Sen undrade hon varför jag inte visat upp lillans pappa för henne, hehe! Men berättade att vi kommer alla tre på besök när lillan tittat ut. Planen är att åka över nyår, så vi kan ta ett femgenerations-kort, fem tjejer blir det :)


På deck på vägen till Finland. Vidar & Jag med solen i ögonen.


Ville Viking & Vidar


Älskade Mami (gammelmormor)


Snygga lillebror med sina nya skor


Äntligen hemma hos mina bästa igen! Borta bra men hemma bäst. Är verkligen en hemma människa, älskar att vara hemma. Hade sjuk hemlängtan i Finland även fast det bara var några dagar. & nu idag ska jag iväg igen, denna gång till Borås kommer hem igen på söndag!

RSS 2.0